Notices
 
Results 1 to 2 of 2
  1. PTO slow to activiate 
    #1
    Senior Member Nomad's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, Connecticut
    Posts
    141
    Hi: I am pretty sure this is the RTN relay issue but I am trying to figure out where to look. E14 PTO does not activate sometimes when the switch is lifted. Eventually it will work but the problem is getting worse (taking more switch flipping for it to kick in). This feels like a dirty relay and from what I can see on the diagram, maybe RTN? just wanted to see if folks agreed before I go in there and try to clean the fingers.

    Thanks, Eric
     
     

  2. Re: PTO slow to activiate 
    #2
    Member Busybee's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    77
    nomad, disconnect the power cables, spray non-flammable electrical contact cleaner on the points and clean by dragging a strip of cardboard, like from a cereal box, across the points, no filing, no no, assuming the connections are tight, after reconnecting power to the tractor, measure the voltage across the top power tabs-observe polarity-; its quite possible the coil is just tired and cannot pull down the finger plate; replacement is then required, If you are likely enough to own a variable dc power supply, pulling the coil and or the pto contactor, and measuring the lowest activation voltage will give you a good idea of how much voltage drop the component can take and still function.
     
     

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •